Idea tästä blogista syntyi jo parisen vuotta sitten, mutta pääsin toimeen vasta näin joulun kynnyksellä. Ideana on esitellä kuuluisimpia suomalaisia henkirikoksia. En ole poliisi enkä tuomari, joten syyllisiä täällä ei haeta. Sen tehtävän jätän alan ammattilaisille. Lähdeaineistostani löytyy muutakin kuin murha.info, joten toivon tuovani esiin mielenkiintoisiakin havaintoja. Aikalaislehdistön kirjoittelusta on ollut paljon apua ja suuri ansio onkin tällä ”tutkivalla journalismilla”.

Ensimmäinen kirjoitus käsittelee henkirikoksista ”kuuluisinta”, Kyllikki Saaren murhaa. Tähän karmeaan tapaukseen liittyvät tarinat ovat jo folklorea, kansantarinoita. Toinen kirjoitukseni käsittelee Tulilahden kaksoismurhaa, joka on tapauksena yksi suomalaisen rikoshistorian suurimpia mysteerejä. Kolmannessa kirjoituksessa kerron Bodomjärven kolmoismurhasta, joka on on tästä ”kolmikosta” ehkä tunnetuin. Henkirikos nousi otsikoihin vuonna 2004, kun telttamurhista hengissä selvinnyt Nils Gustafsson pidätettiin epäiltynä ystäviensä murhasta.

Jätän kirjoituksissani mainitsematta henkilöiden nimet silloin kun se on tarpeen. Otan vastaan kommentteja ja korjauksia, kunhan palaute pysyy asiallisena.

Kiitos mielenkiinnostanne!