– Tuohipoikien vierailu leirintäalueella murhien jälkeisenä päivänä. Pojat muuttivat myöhemmin lausuntoaan. Lähellä asuvien L:n veljesten mukaan pojat olivat käyneet kesän aikana kymmeniä kertoja leirintäalueella ”kuin työnään.”

– Lähellä asuvat rouvan todistus, jonka mukaan tytöt poistuivat leirintäalueelta. Rouva muutti myöhemmin todistajalausuntoaan.

– Leirintäalueelta löytyi Jallu-lehti ja kivirakennelmia, joiden takaa joku pervertti olisi lehdistön tietojen mukaan tirkistellyt naisuimareita.

– RH ei seurannut Pakkasta ja Nyyssöstä koko matkan ajan Kolila Heinävedelle. Käsämän lossin vahdin todistuksen mukaan hän ei tavannut RH:ta (eikä ketään muutakaan mopedimiestä) murhailtana.

– Epämääräiset todistajalausunnot mopedimiehestä. Kukaan silminnäkijä ei ollut varma oliko RH Tulilahden leirintäalueella havaittu tuntematon mopedimies.

– Eräiden huomioiden mukaan viranomaiset olisivat taivoittaneet ”oikean” mopedimiehen, jonka ajopelistä olivat ketjut epäkunnossa. Hänellä ei ollut tapauksen kanssa mitään tekemistä. Hänen tuntomerkkinsä eivät myöskään vastanneet Tulilahden leirintäalueella havaittua tuntematonta mopedimiestä.

– Nyyssönen ja Pakkanen eivät missään vaiheessa kertoneet pelkäävänsä heitä seuraavaa mopomiestä. Heillä olisi ollut siihen tilaisuus matkan varrella.

– RH puhui äidinkielenään pääosin ruotsia, vaikka osasi puhua hyvin suomea. Kuitenkin on kummallista, että hän olisi liikuskellut Itä-Suomessa murhan aikoihin.

-RH:ta ei ollut aikaisemmin syytteessä väkivalta- tai seksuaalirikoksista. Hän oli syyllistynyt lähinnä murtoihin ja virkavallan vastustamiseen.

-Suohaudan kätkemiseen käytettyjen taimien katkaisijan todettiin olleen vasenkätinen, kun taas RH oli oikeakätinen.

– RH oli lyhyempi kuin se mopedimies, jonka todistajat kertoivat seuranneen tyttöjä heinäkuussa 1959.

-Helsinkiläisen naisen elokuussa 1959 tekemä ilmoitus poliisille Tulilahden leirintäalueella liikkuneesta kahdesta miehestä. Miehet olivat havainneet naisen ja hänen aviomiehensä teltan hiipiessään leirintäalueen rinnettä.

-Tekijä on lähtenyt hakemaan lapiota keskellä yötä. Se olisi ollut umpimähkäistä sellaiselta, joka ei tunne seutua entuudestaan.

-Pakkasen ja Nyyssönen tavaroita löytyi myöhemmin mopedimiehen ajoreiten varrelta. Viranomaisten mukaan tavarat olisi tuotu paikalle vasta murhia seuraavana keväänä. Tuolloin RH ei voinut olla asialla, koska hän oli vangittuna talvella 1960.

-RH oli ainoa epäilty, joka joutui syytteeseen Tulilahden kaksoismurhasta. Paikallisista tekijöistä ainoastaan FK, joutui aikanaan epäilyksenalaiseksi. Hänellä ei ollut mitään osallisuutta veritekoon. Poliisi käski hänen tosin pitää jatkossa suunsa kiinni asiasta.

-RH vaihtoi kertomustaan jatkuvasti. Hän ei alussa muistanut mistä oli saanut haltuunsa puukon, jonka vuolujälki muistutti tyttöjen suohaudan peittelemiseen käytettyjen taimien vuolujälkeä. Häneltä löytyi myös hallusta mopedin osia, joiden alkuperää hän ei muistanut.

-Viranomaisten mukaan RH tunnusti syyllisyytensä Tulilahden kaksoismurhaan tunnistusmatkalla Heinävedellä talvella 1960. RH perui myöhemmin tunnustuksensa ja hän perusteli sanomisiaan sillä, että halusi vain tietää onko häntä vastaan riittävästi todisteita.

-RH kertoi tunnustuksessaan sellaisia asioita, jotka paljastivat hänen todella olleen Heinäveden Tulilahdella murhan aikoihin. Näistä yksityiskohdista ei tosin ole annettu tarkempaa tietoa julkisuuteen.

-Todistajana olleet mopokorjaajat tunnistivat RH:n käyneen korjauttamassa mopedin etuhaarukkaa Varkaudessa murha aikoihin. Varmoja korjaajan työntekijät eivät tosin olleet. Todistuksen mukaan mies muistutti RH:a.